Bilkänsla först på Svensk YouTube med nya Rolls Royce!

Uppdaterad: 31 jan 2020

År 2019 var händelserikt för oss alla här på Bilkänsla. Detta var helt nytt för oss alla och att hitta "vårt" sätt att göra det på höll oss upptagna ett bra tag.

När vi tillslut fick snurr på det hela började saker och ting sakta men säkert gå framåt. Vi körde en tittares bil och vi började köra officiella press-bilar för första gången.


Tillslut fick vi ett riktigt spännande meddelande från Rolls Royce HQ där dom föreslog att vi körde deras nya modeller istället för Bentley. Svårt att tacka nej? Ja det var det.

Vi satte direkt igång med att smida planer för att hur vi skulle sätta en ny standard för varje avsnitt framöver.

Fler vinklar, fler scener, olika filmtekniker, ja alltså vi satt ett bra tag diskuterandes om just detta. Tillslut var vi överens över hur vi skulle göra det och vi satte igång med att samla material.


Vi introducerade det hela med den nya Rolls Royce Cullinan, en gigant utan dess like. En mycket intressant bil om du frågar mig eftersom att dom på något sätt kombinerat otrolig lyx med rätt så konkurrenskraftiga offroad-egenskaper.

Rätt så passande så prövade vi just alla dom här egenskaperna i Saltsjö-backen i Saltsjöbadens område.


Se bild nedan


“Take the best that exists and make it better” - Sir Henry Royce..

Vi backade upp avsnittet kort därefter med en till Rolls Royce. Denna gång var det deras så kallade "halo" produkt, Rolls Royce Phantom VIII.

Enligt oss världens lyxigaste bil. Speciellt när det kommer till teknologi, ergonomiska egenskaper men även val av material. Juste, vi får ej glömma att man kan göra en Rolls Royce precis hur unik som helst, bara man har kapitalet att backa upp det hela med.
Vi blev förstörda då allt annat vi körde kändes billigt, även om det var en BMW 760Li.

Ja, på gott och ont är i princip hela teamet på Bilkänsla smått förstörda efter upplevelsen med Rolls Royce. Till och med så att en dyr lyxbil i jämförelse känns katastrofalt billigt.

Det är svårt att nå den standarden Rolls Royce har, alltifrån hur mjuk och sömlös fjädringen är till kvaliteten på det hela bygget. Ja, inte konstigt att Bentley slutar producera sin Mulsanne som är huvudkonkurrent med Phantom / Ghost.


Det är helt enkelt Rolls Royce.

#rollsroyce #phantom #cullinan #lyx


499 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla